joi, 28 iunie 2007

Hai pe Internet!

In ultima vreme m-am tot intalnit cu diversi oameni din offline interesati sa-si deschida o afacere online. Si toti erau super incantati ca le-a venit aceasta idee asteptand de la mine sa-i felicit.

Nedumerirea lor intervenea in momentul in care eu nu aratam prea entuziast la discutie si nu intelegeau ce am cu ideile lor.

Ar trebui totusi sa vedem ce inseamna afacerile online si in special magazinele online (afacerea la care se gandesc marea majoritate).

Acum 3-4 ani erau aproximativ 300 de magazine online (cele mai mari vanzari avandu-le www.emania.ro, www.rate.ro, care intre timp au disparut). Astazi avem peste 1000 de magazine online (cu expunere 100% numai in online) care toate la un loc nu ajung nici la 10% din cate vinde www.emag.ro .

Exemplu este foarte simplu in ceea ce inseamna online-ul.. ori esti cel mai bun.. ori nu existi. Sunt putine exemple in care numarul 2 se lupta cu numarul 1 pe un segment, existand aproape in exclusivitate pe fiecare domeniu, un numar mic de site-uri (chiar poate unul singur) care detine suprematia domeniului.

So.. e simplu sa fii prezent pe internet.. insa e foarte greu sa contezi.

Niciun comentariu: