joi, 19 februarie 2009

Update Bancar - Dobanzi Depozite

Dobanzile in RON au in continuare un trend ascendent, in special la depozitele cu dobanda variabila. Aceste tip de dobanda ofera o protectie bancilor in cazul in care trend-ul se va schimba. Astfel nu este nici o problema oferirea unor dobanzi mari la perioade de 9 sau 12 luni, ele putand scadea in orice moment. Millenium Bank ofera cele mai mari dobanzi (16% pentru 9 si 12 luni), urmata de LibraBank, RIB, OTP sau Banca Transilvania - pentru perioade mai mari de 6 luni si BCR, AlphaBank si GarantiBank la perioade de la 1 la 3 luni.

Depozitele in Euro sunt mult mai stabile in luna februarie, fiind marite destul in ianuarie. Cele mai mari dobanzi sunt oferite pe 2 si 3 luni, deoarece mai multe banci au lansat promotii pe aceste perioade (Transilvania, OTP, Banca Romaneasca, Raiffeisen si chiar la depozitele in Euro pe 2 luni BCR oferind cea mai mare dobanda - 7%).

In schimb dobanzile la depozitele in USD sunt au un trend descrescator. Multe banci au taiat macar 0.5% pe toate perioadele.

Ultimile variante de promotii sunt dobanzile pe 4 luni de la Romexterra Bank (era o perioada libera inca de concurenta) sau depozite de la alte banci pe anumite perioade care nu au echivalenta (ex. 77 zile, 99 zile, etc).

Niciun comentariu: