luni, 9 martie 2009

Update bancar

GarantiBank reduce de astazi, 9 martie, dobanzile la credite. Si avem in acest scop si un comunicat bancar. Insa chiar daca la prima vedere pare o prima miscare a unei banci in acest an in directia scaderii dobanzilor, la o privire mai atenta asupra fisei produselor, ne face sa descoperim introducerea comisioanelor de management lunar (intre 0.10% pana la 0.25% in functie de tipul de credit).
Acest lucru a facut practic ca orice scadere de dobanzi sa fie anulata de introducerea acestor comisioane. La creditul auto, sumele totale de plata cresc in conditiile noului comision.
Singurul produs care a scapat fara acest comision este creditul ipotecar, care chiar cu modificarile la dobanda primite, ramane totusi in spatele topului la creditele ipotecare.

Tot astazi Millennium Bank lanseaza o campanie cu ajutorul GMP si Initiative Media pentru produsele de economisire. Cu toate ca Millennium sta foarte bine la dobanzile oferite, fiind pe multe segmente la depozite pe primul loc, cred ca este destul de tardiva o campanie, mai ales indreptata spre display si mai putin spre rezultate.

Si pentru ca nici o zi nu trece fara cel putin un atac informatic, astazi avem doua. Un atac la Banca Carpatica si altul la RaiffeisenBank. Pentru Raiffeisen inteleg acest atac, dar totusi de ce Carpatica?

Niciun comentariu: