miercuri, 18 martie 2009

Update Bancar

Bancpost scade dobanzile la depozitele in USD la un 2.5% indiferent de suma sau perioada, pastreaza dobanzile la RON si ajusteaza dobanzile la Euro (pe anumite perioade se modifica in sens crescator, pe altele in sens descrescator).
Deasemenea dobanzile la cardurile de credit cresc in medie cu 2-3 procente.


BCR pastreaza toate dobanzile, atat la credite cat si la depozite si lanseaza Powercard BCR, card cu CIP, dobanda de 23.9% la lei, pana la data de 1 aprilie, dupa care dobanda va fi calculata in functie de Robor + o marja BCR.

LibraBank, scade incepand de astazi cu maxim 0.5% dobanzile la depozitele in lei.

De astazi, am introdus in sistem si depozitele in lei, euro si usd de la MarfinBank.

CreditEuropeBank a majorat dobanzile la cardurile Avantaj la 28%.

Raiffeisen Bank si-au modificat dobanzile conform ultimei norme BNR, prin care dobanzile la credit se calculeaza in functie de indicatori financiari cunoscuti, si astfel la aproape toate produsele, dobanzile au crescut cu aproape 3 procente. Acest lucru ii trimite in coada clasamentelor la majoritatea produselor de creditare. Un lucru interesant este ca au gasit un indicator nefolosit pana acuma de nici o alta banca din Romania -CDS- (Credit default swap), care este un indice de referinta pentru asigurarea riscului de neplata a împrumuturilor luat în calcul pentru stabilirea costurilor unui împrumut extern, fiind strans legat de riscul de tara.

Niciun comentariu: