marți, 18 mai 2010

Romania - pe drumul meritat


De cativa ani, una dintre ideile transmise prin intermediul acestui blog a fost aceea ca Romania se duce din ce in ce mai rapid spre o directie intunecata si fara iesire.
Cifrele erau clare si se degradau de la luna la luna.
Pentru a nu intra in explicatii complicate va amintesc un singur indicator.
Datoria externa a crescut in ultimii 5 ani la aproape 80 miliarde Euro. Acesti bani au fost folositi de noi in special pentru sustinerea unor cheltuieli de consum, care nu realizeaza valoare interna si nu sunt mijloace de productie care sa ne ajute pentru a plati banii inapoi.
Si in continuare, Romania cheltuie mai mult decat produce. Dar pe langa banii care sa acopere aceasta diferenta mai avem nevoie si de bani suplimentari care sa acopere si ratele la datoriile facute pana in acest moment.

Si atunci pana unde? Pana cand?

Ne indreptam puternic spre un dezastru national, urmand sa vindem tot ce mai valoreaza ceva in aceasta tara, pe doi lei si vom fi bucurosi daca vom gasi pe cineva care sa ne cumpere.

Iar disolutia Romaniei ca natiune este mult mai aproape decat vor unii sa creada. In curand ora exacta se va da de la Brusseles sau de la Washington insa noi chiar nu vom mai conta. Vom fi doar o cantitate neglijabila.

Solutia: microeconomia. Adica nivelul basic al economiei. Fiecare face ce poate...:)

Sa traiti bine!

Sursa fotografie (link)

Niciun comentariu: