luni, 31 mai 2010

-25% tot minus pe buget insemana

Tot se discuta, in frumoasa traditie romaneasca, despre masurile de reducere a cheltuielilor bugetare prin taierea salariilor, pensilor, indemnizatiilor pentru mame, etc.
Nu stiu cum sunteti voi, insa mie tot nu-mi iese calculul. Adica taiem 25%, insa in loc sa ne imprumutam 11.5 mld euro o sa ne imprumutam 8.5 mld euro. Uff.. mare lucru am reusit.
Pana una alta, cu tot cu minus-ul nu da deloc calculul. Si anul asta, mai treaca mearga.. o sa avem de unde-l lua. Poate ceva .. ceva si la anul.
Dar in momentul in care, in loc sa luam 8 mld Euro va trebui sa incepem sa dam si inapoi? Si cam tot 8-10 mld Euro/an?
Iar daca diferenta intre ce ne trebuie acum (adica minus 12.5 mld) si ce ar trebui sa fie ca sa platim si datoriile (adica PLUS 10 mld) sunt in total 22.5 - 24 mld Euro/an ce mai insemana 3 mld?
Iar daca cei 3 mld = 25% din salarii insemana ca 25 mld = 8 X 25%, adica nu doar ca se taie.. ci se mai aduce si de acasa. Si ca sa fie ok.. suma pe care trebuie sa o aduca fiecare de acasa e egala cu salariu pe care-l ia acum de la stat!

PS. Pensiile nu ar trebui sa aiba parte de reducei.. ci ar trebui calculate conform pilonului II (cont personal echivalent cu contributia efectiva).

Niciun comentariu: