miercuri, 2 iunie 2010

Liberalism de Romania

Cu toate ca ma consider de formatie liberal, nu regasesc afinitati nici catre PNL nici catre PDL.
Tariceanu a avut grija sa creasca cheltuielile bugetare la un nivel record, sa ajunga la peste 1.5 mil functionari la stat si sa ne lase cu 6 mil de pensionari din care 2 mil sub 60 de ani. In loc sa incurajeze productia si deschiderea de noi fabrici si imm-uri el incuraja cresterea economica bazata pe consum si pe imprumut.
Basescu si gasca PDL au ajuns la putere intr-un moment foarte prost pentru a-si rezolva cea mai importanta problema de partid (finantarea interna). Au cheltuit bani, la greu, sa ia puterea si cand au crezut ca au ajuns la borcanul cu miere s-au trezit ca nu mai sustine econimia si plati clientelare si supravietuirea Romaniei. Si nu prea stiu cum sa rezolve a doua problema dar sa ramana si cu clientelismul in carca.
Si atunci? Care-i directia corecta? Spre un partid istoric care nu are solutii economice, care nu atrage decat electorat dezamagit si nu stie sa se organizeze si sa propuna o strategie viabila sau catre un partid liberal la nivel declarativ, dar in sine o gasca fara idei si cu mult prea multe interese clientelare?
Voi ce alegeti?

Niciun comentariu: