miercuri, 8 octombrie 2008

Octombrie 2008

Euro sare de 3.9, bugetarii cer mariri de salarii, pensionarii primesc pensii mai mari, bursele scad, americanii baga 700 mld dolari in sectorul financiar, bancile cad una dupa alta... si una peste alta vin alegerile in Romania..:)

Nu cred ca am avut vreodata atatea intamplari in zona economica intr-un timp extrem de scurt.

Crede cineva ca economia noastra va evita perioada de recesiune care a cuprins lumea "occidentala"? Sau mesajele de genul "suntem inca jos si avem unde creste" sunt doar cuvinte de mangaiere inainte de alegeri?

Toti dorim sa credem ceva, insa dezamagirile vin de la o zi la alta.

Imi place sa ma uit la tot felul de "analisti", in special pe MoneyC, care ceea ce prognozeaza astazi este contrazis maine. Cel putin in ultima saptamana, zi de zi ,comentariile de seara erau contrazise a doua zi...:) Daca jucam la bursa (actiuni sau valute) in contrariu ce spuneau ei.. castigam o multime de bani..:).

Dar hai sa vedem cum arata de astazi cresterile de dobanzi la credite:
Pentru un credit la care rata pe 30 ani 700 Euro, de acum se plateste 1.500 Euro
La un credit pe 5 ani la care rata era 250 Euro, de azi rata va fi peste 500 Euro.

Inca nu am apucat nici noi sa modificam toate conditiile de creditare de pe www.zoom-it.ro deoarece astazi am primit peste 50 mailuri de modificari de produs. Si toate in sus. Conditiile de acum sunt cele care existau in sistemul bancar acum vreo 4 ani.

Pana la urma, se pare ca octombrie 2008 va intoarce lumea cu cel putin 4 ani in timp. Sper ca va mergea bine atunci...:))

Niciun comentariu: